Wordfeudwoorden

Verslavend spelletje, dat Wordfeud. Dat bleek helemaal toen de servers van de app zondagavond 8 januari een update kregen. Mensen leken massaal gek te worden nu ze het enkele uren zonder deze moderne vorm van scrabble moesten doen.

Sommige twitteraars verwachten zelfs een geboortegolf over negen maanden, zoals ook wel gebeurt bij een stroomstoring. Dat gaat wat ver, denk ik. Maar goed, er bestaan genoeg vreemde verslavingen. Gelukkig kun je jezelf nu ook testen op Wordfeudverslaving.

Met de update is het woordenboek van Wordfeud flink uitgebreid, met 60.000 woorden. Vooral veel lange woorden (van 15 letters). Over dat woordenboek is altijd veel discussie. Persoonlijk heb ik het altijd raar gevonden dat een woord als ‘Europa’ niet wordt geaccepteerd. Ik hoopte dat dit na de update wel mocht, maar helaas. Via Twitter kreeg ik het volgende bericht:

@TaalTik_nl @TefkevanDijk Europa mag nog steeds niet; alle woorden met een hoofdletter zijn niet toegestaan volgens de regels. Zie taaltik.nl.

Geen Europa dus. Nee, de beste Wordfeudwoorden van 2011 zijn:
1: Qat
2: Ex
3: Yen
4: Qua
5: Chaos
6: Ski
7: Aai
8: Zwak
9: Yes
10: Kroon

[bron: Wordfeudwoorden.nl]

Gisteravond schoot heel Wordfeudend Nederland weer in de stress, want het kabinet wil het gebruik van qat verbieden, nummer-1 Wordfeudwoord. Vele twitteraars maakten zich meteen grote zorgen. Tja. het spelletje doet rare dingen met mensen. Over verslavende middelen gesproken…

Ik vind het positief dat zoveel mensen weer aan het scrabbelen zijn geslagen. Al blijft het jammer dat we daarbij gebruikmaken van zo’n gebrekkig woordenboek. Misschien is een ouderwets spelbord met een Dikke Van Dale ernaast toch beter voor je taalgevoel. Maar ja, wie heeft er tegenwoordig nog tijd voor spelletjes waar je een uur lang zoet mee bent?

Toch Scrabble 2.0 proberen? Download Wordfeud.