De Schrijfzolder bestaat 1 jaar

Lang zal ik leven, in de gloria, hieperdepiep hoera! De Schrijfzolder bestaat alweer 1 jaar. Langer zelfs, ontdekte ik laatst. Op 20 september 2011 was de inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Mooi moment om te reflecteren op het afgelopen jaar, zoals dat zo mooi heet.

De meeste mensen die ik spreek, zijn uitermate verbaasd dat De Schrijfzolder ‘pas een jaar bestaat’. Eerlijk gezegd sta ik daar zelf ook wel eens van te kijken. Want, daar komt ‘ie: ‘er is zoveel gebeurd in die tijd’. Cliché, maar o zo waar.

Creatief schrijven met oog voor (online) communicatie

Opdrachtgevers zijn gekomen, gegaan en gebleven. De aard van opdrachten is verschoven, maar nooit echt veranderd. Dat klinkt cryptisch, maar de kracht van De Schrijfzolder is en blijft ‘creatief schrijven met oog voor (online) communicatie’.

Magazines, websites, blogs, twitter

Waar ik nu sta? Ik schrijf voor steeds meer verschillende magazines zoals Volkskrant magazine en PrimaOuders, voor diverse websites, voor blogs als 42bis.nl, voor Twitter als kamermeisje. Ik breid mijn online activiteiten steeds verder uit en beheer diverse accounts op Twitter en Facebook, voor De Schrijfzolder en projecten. Tegelijkertijd kan ik nog steeds enorm genieten van een publicatie in een mooi tijdschrift dat een keer per jaar verschijnt.

Breed werken in mijn specialisme

Waar ik naartoe wil? Ik wil het komende jaar vooral blijven doen wat ik nu doe. Ik hoor vaak dat het goed is om je ergens in de specialiseren, maar het liefst blijf ik breed werken. De afwisseling in de verschillende opdrachten spreekt me aan. Alleen maar columns schrijven? Klinkt aanlokkelijk, maar ik zou het maken van journalistieke artikelen gaan missen. Alleen maar workshops geven? Ik wil ook praktisch bezig zijn.

Ontmoetingen in jaar twee

Kortom. Ik hoop dat het tweede jaar van De Schrijfzolder net zo’n mooi en afwisselend jaar wordt als het eerste en dat ik dezelfde inspirerende mensen in mijn netwerk blijf ontmoeten. Zijn wij elkaar nog niet tegengekomen? Laten we dan snel een afspraak maken. 😉