Warm wintercadeautje

Koude winter Warme winter

Winter is leuk als je het goed aanpakt: haal een boom in huis, versier de huiskamer met allerlei kitscherige frutsels, verzamel familie en vrienden om je heen, zorg voor lekker eten. En maak zelf Glühwein. Niet ingewikkeld, wel leuk. En je maakt er helemaal de blits mee.

‘Zelf gemaakt.’
‘Echt?!’
‘Ja, piece of cake.’

Goed. Dus. In de categorie Koken met wijn:

RECEPT | Hartverwarmende Glühwein

Wat heb je nodig?

  • 1 liter soepele, rode wijn (niet te duur)
  • 1 citroen, in partjes
  • 1 sinaasappel, in partjes
  • 1 kaneelstokje
  • 4 kruidnagels
  • Voor de uitslover: 1 steranijs (wat is dat?)

Wat moet je doen?

  1. Giet de fles rode wijn leeg in een ruime pan.
  2. Doe de citroen- en sinaasappelpartjes erbij, plus een doormidden gebroken kaneelstokje en 4 kruidnagels.
  3. Verwarm het mengsel zachtjes (niet laten koken, want dan verdampt de alcohol en dat willen we niet).
  4. Laat minimaal 15 minuten staan, dan trekken de smaken goed in de wijn.
  5. Zeef de glühwein zodat alle gezonde zooi eruit is.
  6. Zoetekauw? Voeg naar smaak suiker toe.
  7. Schenk in een mok of hittebestendig glas.
  8. Decoreer eventueel met overgebleven ingrediënten (serveersuggestie).
  9. Neem voorzichtig een slok en voel de warmte.

Fijne feestdagen en tot ziens in 2013!

Gluhwein