Schrijvers zijn ook maar mensen

Natuurlijk, ik zou foutloos moeten schrijven. Altijd. Maar soms wil je even snel iets van je af schrijven. Acuut een tweet posten, reageren op Facebook of in no-time een blogje publiceren. En ja, dan staat er wel eens een foutje in.

TaalfoutSlordig, mag niet. Weet ik. Maar als tekstschrijver word je er vaak meteen keihard op afgerekend. Soms denk ik wel eens dat mensen er plezier uit halen om je op je taalblunder te wijzen. ‘Oooooh, jij bent schrijver en je maakt een fout!’ En dat vind ik dan weer een beetje kinderachtig.

Nogmaals, ik ben tekstschrijver, ik weet dat ik de Nederlandse taal goed moet beheersen. Als ik de tijd heb/neem voor een tekst is hij ook echt wel goed. Maar ik ben niet perfect. Schrijvers zijn ook maar mensen. En ook ik ga vooral voor de inhoud, net als jij dat doet. Neem ik aan.

Enfin. Iemand nog een spelfout ontdekt in dit blogje?