De Schrijfzolder: 2 jaar later

2Ik moest het even terugzoeken: 20 september 2011, dat is de officiële oprichtingsdatum van De Schrijfzolder. Leuk om te lezen wat ik daar een jaar geleden over schreef. Hoe ik terugkeek op dat eerste jaar als zelfstandig ondernemer. Wat ik hoopte voor het tweede jaar.

De jubileumdatum komt weer in zicht, en dus ga je nadenken. Over het afgelopen jaar. Wat er allemaal is gebeurd in die tijd. Of ik daar tevreden over ben. En hoe ik de toekomst zie.

Laten we eerlijk zijn: het zijn roerige tijden voor freelancers. Berichten over noodlijdende zzp’ers en draconische bezuinigingsmaatregelen van het kabinet vliegen je om de oren. Niet iedereen houdt het hoofd boven water. In gesprekken met andere ondernemers kan ik vaak niet echt meepraten over de ontwikkelingen van ‘de laatste jaren’. In die tijd ben ik gestart. Ik weet niet beter dan dat ‘dit het is’. Daar doe ik het mee. En ik red het ermee.

Nog belangrijker: ‘dit’ bevalt me wel. De verschuivingen die er plaatsvinden in de hoek van de opdrachtgevers, het netwerk dat zich steeds verder uitbreidt, het werk dat steeds meer uitdaging biedt. Ik zie steeds beter waar mijn specialisme ligt, hoewel ik behoorlijk allround blijf. Gelukkig maar, vind ik zelf.

De uitkomst van mijn beoordelingsgesprek is dan ook positief: ik mag blijven. We gaan voor een mooie contractverlenging. Daarmee is De Schrijfzolder meteen mijn meest vaste werkgever ooit. Dat zegt toch wat.

Cheers!
Tefke van Dijk