Magazine Hulphond : interviews, reportages en artikelen

 

 

Hulphond Nederland helpt mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag door de inzet van een hulphond. Een hulphond voorkomt isolement en biedt nieuw perspectief. De medewerkers hebben ruim dertig jaar ervaring in het opleiden en plaatsen van hulphonden. Deskundige trainers kunnen een hulphond tot zeventig verschillende vaardigheden aan te leren. Hierdoor heeft Hulphond Nederland voor iedereen de juiste hulphond. In Hulphond Magazine staan (ervarings)verhalen van trainers, gastgezinnen en mensen met een hulphond.

 

> Naar de website van Hulphond Nederland

 

Hulphond Magazine

Om financiële drempels bij de aanvragers van een hulphond te voorkomen stelt de stichting de hulphonden kosteloos ter beschikking. De gelden hiervoor worden bijeengebracht door donateurs, zakelijke sponsoren, serviceclubs en zorgverzekeraars, en komen uit giften, nalatenschappen en collectes. Deze relaties ontvangen gratis Hulphond Magazine, waar de Schrijfzolder een bijdrage aan levert met interviews, reportages en het schrijven van artikelen.

 

Artikelen en interviews:

> Dagje meelopen in de kennel: ‘We kijken altijd goed naar de hond en wat hij nodig heeft’
> Jules Schouwenburg: ‘Je vraagt makkelijker iets aan een hond dan aan een mens’
> Dominique de Jonge: ‘Het zou voor mij een hele stap terug zijn als ik hem niet meer heb’
> Gerda Boorsma: ‘Met de hond stapje voor stapje werken tot het kwartje valt’

 

De Schrijfzolder
INTERVIEWEN
SCHRIJVEN