Webteksten… Klaar om te lanceren…

Altijd weer een spannend moment, het lanceren van een nieuwe website. Ruim een half jaar is er bij Onderwijsgroep Buitengewoon achter de schermen met een betrokken team (De Schrijfzolder hielp met schrijven van webteksten, redactie en redactionele begeleiding) gewerkt aan zeven nieuwe websites: de algemene website van de onderwijsgroep en zes scholenwebsites. En dan is het zover… de dage van de lancering.

Op de dag van de lancering stond er ’s ochtends op de site te lezen:

OG Buitengewoon

Spannend! Maanden werk en nu is het eindelijk zover! Het was geen sinecure om alles binnen de onderwijsgroep op een lijn te krijgen én alle scholen tegelijkertijd een eigen smoel te geven. Iedere school heeft immers een eigen signatuur. Die eigenheid komt niet alleen tot uiting in een andere huisstijlkleur, ook de content is uniek en de teksten hebben een eigen tone of voice. Allemaal wel passend binnen het kader van de onderwijsgroep uiteraard, en dat is best een uitdaging.

Schrijven voor internet: webteksten

Schrijven voor internet is sowieso anders dan schrijven voor gedrukte media. Op een website staat het belangrijkste nieuws altijd in de eerste alinea. En zo zijn er meer dingen waar je op moet letten bij een webtekst: spreek de lezer als het even kan rechtstreeks aan, gebruik tussenkoppen, zorg voor een overzichtelijke opmaak met korte alinea’s en gebruik eventueel opsommingen.

Corrigeren en opnieuw publiceren

Vergeleken met gedrukte media is het ook erg fijn dat een website een dynamisch medium is dat (over het algemeen) organisch groeit, en waarbij je eventuele (tik)fouten snel en eenvoudig kunt herstellen. Gewoon corrigeren en opnieuw publiceren. Dat is bij een brochure wel anders…

Vervuiling is een valkuil

Langzaamaan zullen de diverse scholenwebsites nu steeds meer content gaan bevatten. Valkuilen daarbij zijn vervuiling van de site, denk aan een bulk oude berichten die niet meer actueel zijn. Het is dan ook van belang het beheer van de site goed te regelen. Wie zorgt ervoor dat alle informatie up-to-date blijft en dat het laatste nieuws zo snel mogelijk op de site komt te staan?

Ready for launch

Is dat allemaal goed geregeld, dan kun je overgaan tot de lancering.

3…

2…

1…

LAUNCH!

Benieuwd naar de resultaat? Klik dan snel naar de sites van Onderwijsgroep Buitengewoon >>

Onderwijsgroep Buitengewoon