Onderwijs, innovatie en ict: Vives


Vives: innovatie en ict in onderwijs

Magazine Vives is een onafhankelijk tweemaandelijks vaktijdschrift over innovatie en ict in zowel in het primair- en voortgezet onderwijs als het beroepsonderwijs. Directie, management, ict-coördinator, docent én leerkracht die nauwelijks met computers werkt vinden in Vives Magazine afwisselende artikelen, recensies, columns, reportages en interviews. Vives is een zeer gewaardeerd en kwalitatief hoogstaand vakblad met bijna 20.000 abonnees.

Reportage onderwijs, innovatie en ict

Voor Vives 153 (januari 2017) schreef Tefke van Dijk een reportage over Devoxx4Kids, een dag programmeren voor kinderen (van 10 tot 14 jaar) bij SIDN in Arnhem:

Reportage Programmeren is cool [PDF opent in nieuw tabblad]

 

Robot, onderwijs, programmeren

“Jullie gaan straks met Minecraft aan de slag”, zegt medeorganisator Ramon Wieleman van Reshift. “Niet spelen en veel klikken maar leren hoe je door te programmeren in één keer zoveel dynamiet maakt dat je de hele wereld kunt opblazen.” Oei, reageren enkele ouders. Vinger in de lucht. Een vraag. “Wanneer gaan we nu beginnen?”, vraagt een van de kinderen ongeduldig. Wieleman lacht. Gemotiveerder kun je ze niet krijgen.

 

De Schrijfzolder
INTERVIEWS
SCHRIJVEN