Wat eten bands het liefst voordat ze het podium op gaan? Heeft wat ze eten effect op de show? Hoe moeilijk is het om tijdens een tour gezond te eten. En wat kun je als poppodium doen om ervoor te zorgen dat bands zich backstage thuis voelen? Allemaal vragen die worden beantwoord in het nieuwe backstage kookboek van Doornroosje; ‘Can I Have Some Of Your Famous Hot Sauce’.
Recepten en backstage verhalen
Dat je in Doornroosje als artiest culinair tot in de puntjes verwend wordt is voor tourende bands en DJ’s geen geheim. In het nieuwste kookboek van Roosje’s eigen ‘Chef to the Stars’ Nienke van Hunen staan naast haar overheerlijke recepten prachtige verhalen van genietende artiesten door journalist Tefke van Dijk. ‘Can I Have Some Of Your Famous Hot Sauce?’ is een muzikaal kookboek om van te smullen.
Culinaire ervaringen on tour
In de professionele keuken van Doornroosje wordt zoveel mogelijk tegemoet gekomen aan de wensen van een band of artiest. Hier worden de meest uiteenlopende gerechten gekookt, bereid met verse ingrediënten en met liefde geserveerd. We vroegen de artiesten wat ze ervan vonden en wat hun culinaire ervaringen zijn op tour. Ze mochten één gerecht uitkiezen als allerlekkerst van die avond. De recepten van deze gerechten zijn opgenomen in dit tweetalige kookboek samen met persoonlijke eetverhalen en leuke anekdotes van het leven on the road.
Vuistdik kookboek
Het resultaat mag er wezen, een vuistdik kookboek waar we maar wat trots op zijn! Met prachtige foto’s, verhalen en heerlijke recepten die zelfs voor de minst doorgewinterde huiskok prima te bereiden zijn. De titel? Dat is een inmiddels gevleugelde vraag van Tom Araya, zanger van Slayer, die ook wat van die heerlijke huisgemaakte sambal mee wilde nemen voor de rest van tour.
Muzikaal kookboek Bandeet
CIHSOYFHS is de opvolger van muzikaal kookboek Bandeet. In dit boek staan 34 interviews, onder meer met Agnes Obel, Deerhoof, Ron Sexsmith, New Cool Collective, Other Lives, dEUS, Ben Howard, Spinvis, Moke, Blaudzun, Anneke van Giersbergen en Moss. Zangeres Janne Schra schreef het voorwoord.