2012: wat ga ik doen?

Half januari. Met mijn accountant verwerk ik de BTW-aangifte over het laatste kwartaal van 2011, mijn starterscoach en ik kijken tevreden terug op de eerste drie maanden van mijn eigen bedrijf. Hij prijst mijn doelgerichtheid. Als ik ergens voor ga, krijg ik het voor elkaar. Mooi dat hij dat zo ziet. En nu? Hoe ga ik verder? Wat wil ik bereiken in 2012?

Ik geloof niet in gokken. Eén keer per jaar koop ik een staatslot, samen met mijn buurvrouw. Voor de trekking van 31 december. We weten ook wel dat de winkans dan uitermate klein is, daar gaat het ook niet om. We kopen dat lot om te kunnen fantaseren. Wat zouden we doen met dertig miljoen? Wat ga je doen als geld geen issue is?

Die fantasieën gun ik de relaties van De Schrijfzolder ook. Mijn eindejaarsgeschenk bestond dan ook uit een stapel nepbiljetten. Waardeloos cadeau natuurlijk, maar met de goede bedoeling de weg vrij te maken voor wensen. Dromen in tijden van crisis. Om het leed van de werkelijkheid te verzachten heb ik ook wat chocolate for the soul meegestuurd. Chocolade smaakt nu eenmaal een stuk lekkerder dan geld…

Mijn buurvrouw en ik hebben de oudejaarsloterij weer niet gewonnen. De grote winst is echter dat ik me realiseerde dat ik mijn leven niet radicaal zou omgooien als ik plotsklaps miljonair zou zijn. Ik zou doorgaan met wat ik nu doe: schrijven. Voor mezelf en als freelancer. En dat wil ik ook verder uitbouwen in 2012. De start was goed en die stijgende lijn wil ik voortzetten. Met leuke opdrachten, voldoende inkomsten, warme contacten en veel plezier.

Persoonlijke doelen heb ik ook. Ik wil meer solo mono: in mijn eentje focussen op één ding. Sociale media zijn prachtig, maar hebben tot gevolg dat ik nooit meer alleen ben. Dat kan ik ook niet meer, ben ik bang. En als je continu switcht van Twitter naar Facebook en via LinkedIn naar Google Plus, is multitasken zo’n tweede natuur geworden dat in alle rust een boek lezen een onmogelijke opgave lijkt. Dat wil ik niet. Meer solo mono dus.

Allemaal doelen waarbij geld een ondergeschikte rol speelt. Dit moet ik zelf doen, zonder geld. Alleen wat meer zorgeloosheid is me veel waard. Helaas kun je dat niet afkopen als moeder…

gepubliceerd: 20 januari 2012 op MAMinc, Magazine voor ondernemende moeders