Wat ik lees in brieven van lezers

Als briefjesanalist in Volkskrant magazine heb ik een stapel lezersbrieven ontvangen. Wat een genot! Iedere envelop bevat een of meerdere boodschappenbriefjes voor analyse en dat is heel leuk, maar ook de begeleidende brieven zijn een analyse waard.

Dit keer ga ik daar eens niet een nieuw project van maken, maar ik wil de fraaie teksten van sommige brievenschrijvers wel graag met jullie delen, vandaar dit blog. Met enkele mooie passages:

Alles van waarde is weerloos

“Ik hoop dat je het leuk, bijzonder genoeg vindt om het te plaatsen. Vervolgens zelf te bewaren omdat het voor mij geen andere waarde heeft dan wat leuk dat ik dit vond in mijn eigen boekenkast.” [briefje uit Heemstede]

Aan komen waaien door de harde wind

“Dit boodschappenbriefje heb ik gevonden bij onze voordeur. Aan komen waaien door de harde wind. Vr. Groeten van een trouwe lezeres van uw rubriek!” [briefje uit Boskoop]

Plaats en tijd doen er verder niet toe

“Groot was mijn blijdschap met weer een exemplaar! Ik woon in een klein dorp met één supermarkt 5 km. over de Ned. grens bij Tilburg. Plaats en tijd doen er verder niet toe!” [briefje uit een dorp bij Tilburg]

Geleend en in gebruik genomen

“Ik denk dat het briefje van het trainingsinsituut geleend is en in gebruik is genomen.” [briefje uit Nijmegen]

Originele foto doorgepaneermaild

“Heb helaas niet het origineel van dit boodschappenbriefje, wel de originele foto doorgepaneermaild.” [briefje uit Lelystad]

 

 

Boodschappen doende mensen

“Vanwege mijn bijbaantje bij de Albert Heijn kom ik veel in aanraking met boodschappen doende mensen. Met boodschappenlijstjes – of briefjes, zo u wilt – springen deze mensen niet erg zuinig om en ik kom ze dan ook regelmatig tegen tijdens het werk.” [herkomst onbekend]